• eigen vakmensen
 • persoonlijk
 • ruim 15 jaar ervaring
 • Specialist in nieuwbouw
 • 0317 74 58 41
 • Afspraak maken
 • pvc visgraatvloer met band en bies

  Heb je net een nieuwbouwhuis of appartement in Amersfoort gekocht? Kies dan voor een vloer van PVC. Deze vloer biedt namelijk goede kwaliteit en een natuurlijke look. Een PVC vloer is dus ideaal voor elke woning. Easy Floor heeft een groot assortiment aan PVC vloeren en heeft de perfecte vloer voor jou.

  pvc visgraat met band en bies

  Pvc visgraat vloer met band en bies

  Een pvc vloer in visgraatverband gelegd wordt veel gevraagd en toegepast. En pvc visgraat vloer met band en bies geeft net dat beetje extra. Het geeft een authentiek karakter aan een nieuwbouwwoning. Normaal gesproken gebruiken we de pvc plank waar het visgraat motief in wordt gelegd als rand langs de muur, dan volgt de bies en vervolgens sluit daar de visgraatvloer zelf op aan. Het toepassen van een band en bies geeft een luxe uitstraling, het is de kers op de taart.

  Hoe maak je een band en bies in een visgraat vloer?

  Het aanbrengen van een pvc visgraatvloer met band en bies isspecialistisch werk. Je hebt daar ervaring en inzicht voor nodig. De band en bies moeten elke hoek volgen op dezelfde afstand. De band wordt op de hoeken in verstek aangebracht. Het proces is kort gezegd als volgt:

  Stap 1: de hoofd visgraatvloer uitzetten en tot ongeveer 5 centimeter over de band leggen

  Stap 2: de rand van de vloer super recht afsnijden, evenwijdig aan de muur

  Stap 3: de bies aanbrengen

  Stap 4: de band pas maken

  Stap 5: alles walsen met een zware roller

  In onze winkel laten we u graag het proces zien op een voorbeeldvloer. In de onderstaande film zie je  hoe het eruit ziet. Let op het gereedschap dat onze pvc specialist Dave gebruikt om het perfect af te snijden.

  Bezoek onze showroom

  Wij begrijpen dat u meer dan alleen een website met foto´s en video´s wilt zien, voordat u kiest met welk product u de wanden van uw woning wilt laten afwerken. U bent van harte welkom in onze showroom in Renkum om de kwaliteit van ons product te bekijken.

  Scheepsvloer

  scheepsvloer

  Is er keuze in band en bies?

  Veel van ons pvc assortiment is te krijgen in zowel visgraat formaat als in grote plank. Dus hetzelfde met als enige verschil dat het een ander formaat is. Dus als je de kleine plank te onrustig vindt langs de muur, dan kan je daar de rechte plank voor gebruiken. Soms komt het ook goed uit om een bredere plank toe te passen waar dat beter past. Dat kan bijvoorbeeld zijn in de gang waar je de hoek om gaat naar de woonkamer.

  De bies, ook wel desing voegstrip genoemd, is verkrijgbaar in de breedten 10, 5, 3,5 en 2,5 millimeter. Als je creatief bent kan je ook bedenken dat er vierkanten of vlakken gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld een vierkant rondom een kleed of eettafel of in de keuken

  Scheepsvloer

  Een andere toepassing van een voegstrip ofwel biesje is tussen rechte planken. Dat wordt vaak toegepast met een eiken natuurlijke plank. Je krijgt dan het effect wat je op een scheepsvloer ziet. Dit geeft een heel natuurlijke uitstraling. Je krijgt dezelfde luxe uitstraling als met een visgraatvloer met band en bies. In tegenstelling tot een traditionele band en bies legt dit veel sneller en is het daarom een stuk goedkoper. De strips zijn relatief goedkoop en worden vaak verkocht per 50 stuks.

  Ervaring met band en bies en kosten

  Wij hebben veel ervaring met het aanbrengen van een band en bies. Daarom hebben we altijd alle drie de maten biesjes op voorraad. Veelal neemt het aanbrengen veel tijd. Het wordt niet vaak gekozen, dit omdat het relatief onbekend is. Veel bedrijven werken met zzp’ers en zitten niet zo te wachten op arbeidsintensief werk. De band en bies wordt niet veel gepromoot. We horen in onze winkel wel dat het soms zelfs wordt afgeraden om ervoor te kiezen. Je hebt ervaring nodig voordat je netjes een band en bies kan aanbrengen. Ook heb je er het nodige gereedschap voor nodig.

  Omdat het niet vaak wordt gedaan is de snelheid er niet en is de tijd er niet voor. Wij vinden het echter erg eervol werk en hebben het juiste gereedschap. Het blijft natuurlijk zo dat er extra uren in gaan zitten en dat kost geld. Wij krijgen vaak te horen dat we scherpe prijzen hanteren voor het aanbrengen van een pvc visgraatvloer met band en bies. Als u de tekeningen van uw woning mailt, dan maken we een voorstel op maat.

  Complete afwerking

  Het is dus altijd wel erg leuk om een visgraatvloer met band en bies op te leveren vinden wij. Die vloeren steken er altijd bovenuit en de klanten hebben altijd net een iets bredere lach als we klaar zijn. U kunt dus gerust bij ons langs komen om u te laten adviseren.

  Bij een complete afwerking horen ook plinten. Voor de afwerking van de vloer gebruiken we in de fabriek geverfde plinten. Deze zijn 12 millimeter dik. Deze passen mooi bij de binnendeurkozijnen die ongeveer 12 millimeter voor de muur uitsteken. Gebruik je plinten van 15 millimeter dik dan steekt dat net te ver door naar voren. Dat maakt het lomp vinden wij. De plinten zijn onder ideale omstandigheden afgelakt met indrustielak in de fabriek in ral 9010 of 9016. Wij kitten de plinten aan de bovenkant af in dezelfde kleur als de plint. De onderzijde kitten we met siliconenkit in transparant grijs.